Er Syltede Grønne Tomater Giftige?

Hej!
I går syltede jeg meget små grønne tomater.
I dag smagte jeg på dem, og de er bitre.
Kan det tænkes, at de er giftige?????
De var som skrevet meget små – på hasselnøddestørrelse.

med venlig hilsen
Mary Søndergaard.

SVAR

Hej Mary.
Dine tomater er ikke giftige i små mængder, men regl nummer 1 indenfor syltning er, at blandingen skal stå og trække i noget tid, før man smager :) Og dette gælder især for grønne tomater. De skal stå minimum i en måned før du åbner og smager. Grønne tomater har en meget kraftig smag, som man skal vænne sig til. Men det er vigtigt at de får lov til, at stå i lagen i nogle uger således at syltelagen kan få lov til at trække ind i tomaterne.

Desuden indeholder små grønne tomater stoffet alfa-tomatin. Stoffet vil være der i samme mængde, om de grønne tomater bliver syltede eller spises rå. Man anbefaler at man ikke indtager grønne tomater i store mængder, men ellers skulle de ikke udgøre nogen stor sundhedsrisiko. Store mængder af grønne tomater vil medføre mavesmerter, opkast, diarre, manglende koordination og svaghed. Men så længe at det kun blive til et par stykker, så kan du roligt spise dem :)

More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Rust i Flisefugen

Hej Husmor. Vi har været så uheldige at der har været et...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *