Bosch leverer en særdeles brugervenlig batteridreven plæneklipper

Igennem hele foråret, har vi testet Bosch’ batteridrevne Akku Rotak 43 Li, 36V, plæneklipper. Plæneklipperen var meget nem at unboxe. Det var meget intuitivt at samle plæneklipperen, men at sætte de to skaldele sammen til græsopsamleren, krævede en mands snilde og styrke.

3165140605229_001c_v001_zp

Efter maskinen var samlet, var der dog kun en vej frem. Vi har tidligere prøvet andre batteridrevne plæneklippere, men disse løb alle tør inden vi var færdige med vores 450 m2 have og særligt, når græsset var lidt højere end hvad der kunne gro på en uge. Denne maskine bevægede sig dog helt uden problemer igennem græsset og beklagede sig ikke en eneste gang.

3600H81C03

Noget af det dejligste ved maskinen var klart dens forlængede plæneklamme, som gjorde det muligt at klippe helt tæt til kanten. Vi har stengærde i den ene ende af haven og der skal vi altid meget sirligt bruge kantklipperen, efter der er blevet slået græs. Med denne plæneklipper, var dette slet ikke nædvendigt. Den kører OG klipper helt ud til kanten. Det var virkelig en fryd, at det hele kunne klares med en maskine, uden den ekstra tid, der normalt bliver brugt på kantklipningen.

bosch-rotak-40-lawnmower-front-view

Styringen er let at gå til – Man holder knappen inde og så kører man ellers løs. I modsætningen til andre maskiner vi har prøvet, som føltes lidt tunge at skubbe, så glider det ganske let med denne maskine. Hvis man kører uden opsamler på, kører det selvfølgelig lidt lettere.

Opsamleren fungerer rigtig fint og med håndtaget ovenpå kassen er den nem at bære og nem at tømme. Den kan rumme 50 liter. Har man ikke opsamleren på, spytter maskinen græsset nedad og ikke bare bagud, som mange andre maskiner. Det er lækkert – så bliver bukserne nemlig ikke fulde af små græsstrå.

ren_49a65d95801fcTN01

Maskinen føles med sine 13,9 kilo ikke tung at flytte rundt på. Til trods for at den ikke er motordrevet, er den let at køre med og det er en fryd for armene! Med et lydniveau på 76 dB, ligger den et stykke under “normale” benzindrevne maskiner og det kommer ikke bare naboer og børn til gode – det er også rart for den der slår græsset. Det dB-antal svarer til det samme lydniveau som ligger mellem almindelig tale og travl bytrafik.

BOS-ROTAK43LI2

Maskinen byder ikke på bioklip, men den har til gengæld en klippebredde på 43 cm. og en klippehøjde der ligger på 20-70 cm, hvilket resulterer i en flot græsplæne, på kort tid. Vi har ca. skåret 5-7 minutter af vores klippe tid, ved at bruge denne maskine og henover sommeren, bliver det da så til lidt tid, hvis man slår sit græs 1-2 gange om ugen.

Bosch43-4

Det er meget nemt at justere klippehøjden og generelt er det bare en super behagelig maskine at bruge. Bosch har virkelig lavet en batteridreven plæneklipper, som er værd at have stående i skuret. Der er kraft bag den og den leverer et virkelig flot resultat.

Maskinens pris starter ved 4695 kr.

 

Fotos:
http://reviews.diy.com/2191-en_gb/11337563/reviews.htm
http://www.toolstop.co.uk/bosch-rotak43li-36v-cordless-rotary-lawnmower-2-batteries-p5236
http://www.thegreenreaper.co.uk/Lawn_Mowers/Electric_Lawn_Mowers/Electric_4_Wheel_Rotary_Lawn_Mowers/Bosch_ROTAK_43_Lawn_Mower.html
http://www.ebay.de/itm/Bosch-Rasenmaeher-Rotak-43-LI-Ergo-Flex-mit-2-Akkus-/120956329699
http://www.toolstop.co.uk/bosch-rotak-43-1700w-rotary-lawn-mower-240v-p7186
Tags from the story
, ,
More from Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Bounty Chokolade-Bar

Ingredienser 30 g smør 2 spsk fløde 1/2 æggehvide 125 g flormelis...
Read More

3 Comments

  • Kun de 2 sidste billeder er af den batteri-drevne model, resten er den med ledning!

    Har selv den batteri-drevne model, den kan absolut anbefales!
    Husk dog at anskaffe 2 batterier hvis du har tendens til at vente lidt for længe med at slå græsset, så du kan slå færdig med det samme, hvis du løber tør. Hvis du kan vente lidt, lader batteriet dog hurtigt op.

  • “Maskinen byder ikke på bioklip, men den har til gengæld en klippebredde på 43 cm. og en klippehøjde der ligger på 20-70 cm, hvilket resulterer i en flot græsplæne, på kort tid. Vi har ca. skåret 5-7 minutter af vores klippe tid, ved at bruge denne maskine og henover sommeren, bliver det da så til lidt tid, hvis man slår sit græs 1-2 gange om ugen.”

    Jeg håber der bliver ment 20-70 mm!!?

    Men jeg vil da helt klart overveje om det skal være sådan en til kolonihaven..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *